tiistai 9. heinäkuuta 2013

Paraneminen etenee

Oko toipuu vauhdilla ja on ihan hyvä mieli, että veimme sen niin ajoissa lääkäriin, ettei se päässyt kovin heikkoon kuntoon eli kuivunut liiaksi. Ehkä tauti olisi mennyt kotihoidollakin jossain vaiheessa ohitse, mutta olimme sitä mieltä, että mitä ennemmin täsmähoito aloitetaan, sitä nopeammin Okon kuin meidänkin elämä palaa normaaliksi. Huolikin on pienempi, kun tietää, että lemmikki on saanut asiantuntijan avun. Ei meistä ihmisistäkään ole kiva sairastaa, ei varmasti tuollaisen Duracell-pupunkaan kuin Oko on. 

Ei tautia ole vielä voitettu, vaikka hyvällä alulla ollaan. Aamulla Oko halusi leikkiä ja olimme piilotusta. Piilotin ensin vaarin kännykän, minkä Oko etsi. Sitten piilotin Hello Kittyä ja palloa. Palloa pelattiinkin hetken aikaa. Annoin puolen päivän paikkeilla sille muutaman lusikallisen riisipuuron lientä ja se upposi kuin Kankkulan kaivoon. Okolla taitaa olla nälkä, mutta ollaan nyt varovaisia ja noudatetaan tarkasti ohjeita. Puolen päivän aikoihin Oko otti kolmen tunnin päiväunet. Sen jälkeen annoin sille kolme lusikallista löysää riisipuuroa, hyvin maittoi. Nyt iltapäivällä Oko on jo entisissä touhuissa.

Oma matto ja omat lelut ovat riepottelun kohteena, joten voimaa löytyy jo "pienestä kylästä". 

Kuvassa näkyy vielä laastari tiputusneulan kohdassa. Hankala on ottaa tuota pois, täytynee liottaa vedessä. Osan onnistuimme poistamaan siten, että karvatkin leikkautuivat, Oko ei kuitenkaan tykkää koko touhusta, joten otetaan laastari "pätkissä" pois. Yllä kuvassa Oko haikailee minua pallonpeluukaverikseen. Täytyyhän sen hieman saada purkaa energiaansa, sillä lenkitykset ovat olleet kilometrin mittaisia rauhallisia lenkkejä vaarin kanssa. Nyt Oko on leikkinyt palloa meidän molempien kanssa ja taitaa kohta väsy voittaa. Illalla myöhemmin annan sille vielä riisipuuroa. Huomenna se saa hieman tukevampaa ruokaa pieninä annoksina. Vettä olemme juottaneet tilkan kerrallaan ja se on pysynyt hyvin sisällä. Huomenna Oko saa vettä oman halunsa mukaisesti, mutta haaleana, ei kylmänä. 

Katselin Inarin kansalaifoorumilta, että pieni epidemian poikanen taitaa todellakin olla liikkeellä. Eilen oli neljä koiraa tiputuksessa ja moni koira oli parin viimeisen viikon aikana sairastanut samanlaisin oirein. Osa oli hoidettu kotikonstein. Vaikea vaan sanoa, mistä Oko tuon pöpön nappasi, kun ei ole varmaa tietoa sen itämisajasta. No, pääasia on se, että poika elää ja paranee täyttä vauhtia, sitä kun aina pelkää pahinta ....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti