torstai 16. toukokuuta 2013

Huh hellettä ....

Kyllä on kuumaa .... Okokin on nukkunut jo reilun tunnin reporankana autossa, kun ulkona on liian kuuma nukkua, eikä se vielä osaa hakeutua varjoon. Autossa saa kyllä niin viileän, että meikäläinen meinaa paleltua, kun laittaa kaikki ikkunat auki. Läpiveto on sellainen, että sukatkin pyörii jalassa. No, se siitä. Kohta lähdemme kuitenkin ulos, kunhan Oko herää. Tarkoituksena on vielä istuttaa pari kuusentainta.

Oko oli tänä aamuna istuttamassa meidän kanssamme vaahteran taimia. Ei arvattu jättää sitä tänne aitaukseen toisten koirien kanssa, etteivät ne yhdessä innostuessaan tee Okosta muusia. Eilenkin istuttelimme puuntaimia ja polttelimme risuja ja lehtiä. Oko oli mukana, kun me toimimme tulenvartijoina. Toiset hauvelit jäivät aidan sisäpuolelle.

Roskien polttopäivä, Oko nukkuu tulenvartijoiden tuolien takana, 
sai sieltä vähäisen varjon ....

Mitään naksutusjuttuja ei oikeastaan ole ehditty tekemään. Okon aika kuluu tarkkaan "laumassa" juosten ja Oksin kanssa leikkiessä. Okolla ja Oksilla on vain vuosi ikäeroa, eli lapsenkengissä juoksentelevat vielä molemmat. Kepa ja Arco ovat jo "keski-iässä", eivätkä enää viitsi pikkupoikien kanssa leikkiä. Mutta Oksi ja Oko ne jaksavat peuhata:

Välillä pojat ovat yhtä karvamyttyä, välillä toinen on selällään ja
välillä toinen. 

Yksi todella hieno asia on se, että kumpikaan nuorukaisista ei menetä hermojaan leikkiessä, vaan sitten kun jompaa kumpaa ei leikki enää huvita, se lähtee muihin touhuihin. Tässä alla olevassa vielä tuijotetaan tiukasti silmiin:

Okolla on sellainen katse, että "kohta tulee turpiin",
Oksi taas katselee rauhallisesti, että "viitsiskö tuota enää
kurmottaa ..."

Sitten molemmille tulee muuta seurattavaa ...

Arco

Kepa

Tätä ennen tapasimme Arcon, Kepan ja Oksin viime syyskuussa. Sekä Arco että Kepa ovat "vanhettuneet" mielestäni tänä aikana. Arcon naama on vaaleampi, se on hoikistunut ja jotenkin se näyttää etulapojen kohdalta "kutistuneen", mutta yhtä innokas se olisi viettämään aikaa autossa kuin ennenkin. Ja ihan yhtä iloinen se on, tykkää rapsuttamisesta. Kepa on saanut paljon harmaata turkkiinsa sitten viime näkemän, sehän oli lähes musta. Lisäksi Kepan silmät ovat jotenkin oudot, näyttää kuin mustuaisen koko ei vaihtelisi ollenkaan valoisuuden mukaan. Kepa on kuitenkin ihan yhtä kiltti tyttö kuin ennenkin. Aikaisemmin se ei ole näin innokas autoontulija ollut. Nyt Kepa käy välillä tarkistamassa onko autossa kaikki kunnossa. Hyvä tyttö! Oksi puolestaan on saanut paljon turkkiinsa pituutta ja ihanaa punaista väriä. Oksin väritys on aivan mahtava! Pataässän kuvio on pysynyt otsassa edelleen. Oksin silmät ovat hienon väriset, hohtavat kilpaa turkin punaisenruskean raidotuksen kanssa. Leikkisä Eijan-kultamuruhan tuo Oksi on. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti