keskiviikko 14. elokuuta 2013

Oko 11 kk

Oko Olavi II Taavila täytti tänään 11 kk. Varsinaiseen viralliseen kunnon potrettiin ei löytynyt sopivaa kuvausaikaa, mutta sovitaan, että virallinen 11-kuukauden virstanpylvään saavuttamiskuva on tässä. Siinä Oko kuuntelee, mitä mummo sille juttelee. Ja mummohan toivottaa onnea meidän kullanmurullemme!


Muuten päivä on kulunut tavanomaisissa tai sanoisinko tyypilliseen vuodenaikaan sopivissa hommissa. Kävimme poimimassa tuolta parin kilometrin päästä metsävadelmia ja niitä olen illalla keitellyt marmeladiksi mustikoiden kera. Kuningatarhilloksihan sitä viisaammat kutsuvat. Marjojen perkauksen ajan Oko leikki leluillaan, söi nahkaluutaan ja Dental-puikkoa ja teki kaikenlaista muuta puuhaa. Onneksi suhteellisen "kiltisti", joten vaarikin oli minulla apuna vadelmien putsaamisessa. 

Oko on parantunut kastraatiosta ihan kivasti, tänään oli ensimmäinen noin 5 km:n lenkki. Kotiin tultua poika pötkähti nukkumaan ja nukkui tovin ennen kuin alkoi lelujensa kanssa touhuamaan.


 Hiiri on Okon mielestä tosi kiva lelu ja hiiri myös
aktivoi Okon ruokahalua. Se nimittäin tuppaa syömään
Okon ruokaa silloin, kun Okolle ei oikein ruoka maittaisi.

Pallon pelaaminen on aina yhtä must-juttu, mutta niin ovat
muutkin hommat. Tässä Oko ihmettelee aamun imurointia. Onneksi suurin osa pohjavillasta on jo pois, mutta takalavoista vielä irtoilee tupsuja. Oko on ihan selvästi tämän viikon aikana saanut pyöreyttä lisää. Olin jo huolissani, sillä Näätämöllä sen selkärangan nikamat tuntuivat ihan selvästi silittäessä. 

Elämä on ollut yhtä hurlumheitä tämän mökkimurron takia. On pitänyt olla niin tarkkana siitä, mitä on viety ja mitä ei. Jokainen päivä tuo uusia yllätyksiä. Murtautujathan ovat nähtävästi olleet ihan "aineissa", sillä mitään päätä eikä häntää tunnu olevan heidän touhuissaan ..... Ehkä elämä vielä palaa normaaliin uomiinsa. 

Eilen käytiin Kuusamon K-raudassa. Huomattiin, että keväällä ostamamme verkkojen silmänpituus olikin 30 cm ja se ei ole koiraverkoksi sopivaa. K-raudan varastossa ei ollut enää aitaverkkoja, mutta tilauksesta saimme ensi perjantaiksi 5 x 10 silmäkoolla olevaa 150 cm:n aitaverkkoa. Kalliiiksi tulee, joten kaalisoppaa oli keitettävä tänäänkin ruuaksi. No, eihän tuo mitään sen ilon rinnalla, että Oko, Arco, Oksi ja Kepa pääsevät juoksentelemaan vapaana tontilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti