perjantai 23. elokuuta 2013

Okolle koitti vapaus, mutta osaako se nauttia siitä

Nyt on tontti aidattu, mutta vaari aikoo vielä toiselle vesiosalle laittaa paremmat esteet, toisella puolella on rima-aitaa ja verkkoa. Sitä aitaa Oko kävi tänään ihmettelemässä. Se liikuskelee nyt tontilla ihan rehvakkaasti ja olisi mielellään ulkona vaikka kuinka kauan. Välillä se käy rannassa "rakentamassa" - ei hiekkalinnoja, vaan vallihautoja sellaisella vimmalla, että hiekka lentää. Jalkapalloa, frisbeetä ja turvakkoa se kantelee ja välillä leikkii niiden kanssa yksin, jos meistä kumpikaan ei jouda kaveriksi. Sitten taas janottaa ja mennään juomaan Kitkan vettä. 

 Kitkan vesi on Okon mielestä hyvää!

Kun jano on sammutettu, voidaan taas käydä 
kaivuuhommiin ...

"Lähtisikö vaari mun kaa lenkille?"

Nyt meillä on tupla-aita, veräjä + portti sekä sisäänajotielle että metsäpolulle. Aikaisempi aitahan oli ns. vaijeriaitaa, mikä esti (tai olisi pitänyt estää) porojen pääsyn tontille. Nyt samoihin pylväisiin kiinnitettiin vihreä muovipäällysteinen 150 cm:n metalliverkko. Porttikehikot tehtiin ja verkko on myös porteissa. Okolla on nyt lokoisat olot. Se vain on niin hassua, että Oko ei pissaa eikä kaki tontille, vaan menee portin eteen odottamaan, että vaari vie sen lenkille. Vaari kyllä sanoi, että jos Oko on taluttimessa, silloin se pissaa/kakkii tontillekin. Aika hassua. Onkohan tuo taluttimessa tarpeitten teko sitten niin sisäistynyt pojan aivoihin, ettei vapaana onnistu hommat. Tai sitten se vain on niin fiksu, että "omaa pihaa ei liata", hah. 

Suuri suu ....

Jo jonkin aikaa Oko on hamstrannut kaksi palloa suuhunsa. Näppärästi se siltä käy. Ensin se ottaa yhden pallon, sitten laittaa toisen pallon käpäliensä väliin ja asettelee pallot suuhunsa (ks. kuva alla).


Kun pallot ovat suussa, Oko tulee ja tökkää eli houkuttelee palloleikkiin. 

Tässä tullaan vauhdilla ja tökätään mummon jalkaan,
hus, pelaamaan!

Ja kun aikamme on heitelty ja kopiteltu palloa, Oko omii ne
itselleen ja sitten kohta pötkötetään pienet päikkärit.

Huomenna Okolla on ihmettelemistä, sillä tytär koirineen tulee yöllä tänne. Tein ison pinon haukipihvejä, sillä kaikki koirat Okosta Oksiin tykkäävät kalasta. Pitäähän vieraille olla tervetuliaispihvit! Odotettavissa on vilskettä ja vipinää seuraavien reilun parin viikon ajan. 

Oko on parantunut kastraatiosta hienosti. Vähän säälittää se pikkuinen pussinnysä, mikä sen haaruihin jäi, mutta ehkä se vähän komistuu, kunhan karvat kasvavat. Mielestäni Oko on hieman pyöristynyt kolmen viimeisen viikon aikana. Se olikin minusta liian laiha, johtui kai pitkistä kävelyreissuista, joita teimme koko heinäkuun. Ensi kuussa Oko täyttää vuoden ja sitä pitää juhlia oikein isolla porukalla! Kyllä aika rientää ....




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti