tiistai 20. elokuuta 2013

Valmistuu se sittenkin - aita nimittäin.

Eilen saimme aidan valmiiksi paitsi rannan (siis veden) osalta. Sitä täytyy vielä miettiä, mikä olisi paras ratkaisu. Tänään saimme sekä pikuveräjän portin että tulotien veräjän portit valmiiksi. Vielä olisi keksittävä paras keino ison portin kiinnittämiseen. Sitten meillä onkin tuplasisääntulo tontille: veräjä + portti. Luulisi, että hauvelit pysyisivät pihalla ja rosvot ulkopuolella .... Huomenna kaadamme pari krääsämäntyä tontilta ja teemme niistä aitatolppia sekä ison veräjän portinpieliksi että tuonne veteen laitettavaksi. Isojen porttien kiinnityskin pitää miettiä, pikkuveräjä kiinnitetään samalla systeemillä kuin Eijallekin tehtiin pellon veräjien osalta. 

Oko pääsi tänään ihan ilman minkäänlaista perässä kulkevaa talutinta tai nauhaa juoksentelemaan tontilla. Voi että se oli Okosta hauskaa! Palloa potkittiin ja juostiin ristiin rastiin. Sitten tietysti Okon piti kuljettaa pallo veteen, kun sitä on niin kiva jahdata vedessä. Pahus vain, että pallo kulkee veden pinnalla sinne, minne tuuli kuljettaa. Sitten tulee iso poru ja vaarin on äkkiä hypättävä saappaisiin ja vietävä vene vesille. Tässä kuvasarja tämän päivän tapahtumasta:

 Tuuli kuljettaa palloa, Oko ui veneen vieressä ja
vaari soutaa palloa kiinni. 

 Ihan kohta saadaan vene pallon eteen, jotta
tuuli ei enää vie sitä kauemmaksi.

 Oko yrittää tarttua palloon, mutta ei onnistu.
Palloa on tosi vaikea ottaa vedessä suuhun, sillä
pallo mokoma karkaa aina vain kauemmas.

 Onneksi vaari voi airoilla kuljettaa palloa
lähemmäs rantaa!

 Ja voi sitä riemua, kun vaari heittää airolla
pallon ihan rantaveteen. Kun Oko lähti perään, 
tyrskyt olivat kuin Kitkattaren 50 hv:n moottorin
tekemiä :)

 Ja onnistuihan se lopulta. Oko sai kuin saikin
pallon hampaisiinsa ....

Ja sitten sitä varjeltiin kuin parasta aarretta konsanaan.

Okolla on tapana ihmetellä sitä ääntä, mikä kuuluu, kun aamuisin vedetään sälekaihtimet ylös. Tänä aamuna asiasta keskusteltiin jokaisen ikkunan kohdalla murr-murr-kielellä. Vaari veti säleverhoja ylös ja Oko "marisi" vieressä ja vaari vastasi. Minä kuuntelin hiljaa ja kyllä olisi naurattanut!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti