tiistai 6. elokuuta 2013

Voi pientä, pallitonta Oko-kultaa

Oko oli tänään kastraatiossa, meidän suloinen pikku veijarimme on nyt palliton. Tällä hetkellä omaatuntoa hieman kolkuttaa, sillä Oko on vieläkin aika pipi, vaikka annoimme sille äsken kipulääkettä. Vaari tuntee jonkinlaista tuskaista sympatiaa .... hmmm.... Taitaa olla niin outo olotila pojalla, että on osin hämillään senkin takia. Oko meni leikkaussaliin kahdeltatoista ja hieman yhden jälkeen siirsimme siirtolavetilla Okon autoon täydessä unessa. 

 Vielä aamulla Oko oli niin poikaa "petaamassa sänkyä" - oikeammin
estämässä sänkypeiton levittämistä. Katse sanoo "tää on mun hommaa ..."

Oko oli tosi pirteää poikaa, kun mentiin vastaanotolle. Se ei yhtään kammoa lääkärin tiloja, vaan on siellä kuin kotona. Nähtävästi sen muistot aikaisemmilta käynneiltä eivät ole olleet kovin negatiivisia, vaikka tiputuksesta ei ole kuin kuukauden päivät.  Okon paino oli 23,2 kg tohtorin vaakalla mitattuna. Yllä olevassa kuvassa ollaan sitten jälkiunessa ja auton vuoteella pötköttelemässä. 

Tässä luumut on poistettu ja pussit kääritty rullalle. Tikit on ommeltu rullan sisälle, joten tohtorin mukaan nuoleminen ei haittaa, koska kieli ei osu tikkeihin. Tikit sulavat itsestään, joten uutta reissua asian tiimoilta ei tule, ellei sitten tapahdu jotain ikävää paranemisvaiheessa. Kuva on otettu edestäpäin ja siinä näkyy hieman haavanesteen tihkumista.

 Näin siistiltä tilanne näyttää takaapäin kuvattuna. Pieni rulla
entisten roikottimien tilalla .... Voi pientä, housukarvatkin puolittuivat
tässä hötäkässä.

Näin Oko rellotti sängyn päällä koko tulomatkan. Hieman ennen 
Saariselkää se nosti päätään, mutta rauhoittelin sitä ja 
pojuli pisti pään uudeen "tyynyyn". 

Lääkityksenä Oko sai jo leikkauksen yhteydessä antibiootti- ja kipupiikin. Nyt illalla annoimme sille löysän riisipuuro-munakokkelin seassa kipulääkeannoksen, sillä Oko valittaa = vikisee. Se on ihan ymmällään siitä, mitä oikein on tapahtunut. Hieman sekaisin se oli nukutuksesta vielä neljän tunnin päästäkin ja jonkin verran pissaa valui kotona sen aluspatjalle. Ulkona tuli kuitenkin pitkät, pitkät pisut ihan hyvin. Huomenna aloitetaan viiden vuorokauden antibioottikuuri ja kipulääkettä annetaan painon mukaan tarvittaessa. Annan vielä illalla sille jotain helposti sulavaa ruokaa, jos sille maistuu. 

Jos Oko on huomenna iltapäivällä pirteä ja hyvävointinen, lähdemme ajelemaan kohti Kitkaa, sillä mökillä oli käynyt varkaita, jotka olivat laittaneet paikat sekaisin ja vieneet aika lailla tavaraa aina televisiosta leipäkoneeseen. Harrrrmittaaaaa ..... Posion poliisi soitti noin viiden minuutin päästä kotiutumisestamme eläinlääkärin luota. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti