sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Eilisen touhuja

Eilen oli taas yksi lämpimistä, hellerajan ylittäneistä päivistä. Se ei kuitenkaan tuntunut kovin tuskalliselta, sillä Vasikkaselältä puhaltava tuuli toi vilvoitusta. Silti mittarissa oli + 26 ja illallakin vielä + 24. Tänä aamuna herätessämme mittari näytti + 21. 

Oko ei ehkä kovin paljon ole kärsinyt kuumuudesta, tosin se jossain vaiheessa haluaa nukkumaan joko sisälle minun sänkyni alle tai autoon, mihin saa helposti tosi viileän, kun laittaa kaikki ikkunat ja kattoluukut auki. Hyvin se pysyy tontilla, mutta varmuuden vuoksi sillä on nykyään 7 metrin liina perässä. Poroja on liikkeellä, mutta vielä ne eivät ole tupanneet meidän tontin vierustalle - kuten yleensä - ja lähinnä porojen varalta tuo liina Okolla on. Tosin eilen se kuuli perin houkuttelevan rekkaseireenin kutsun ja lähti kuin raketti juoksemaan veräjälle, mutta pysähtyi veräjän eteen kuin seinään ja tuli kutsuttaessa takaisin. Hyvä poika! Emme ole sitä asfalttitiellä nyt kävelyttäneetkään, vaan ajamme autolla asfalttiteiden osuudet ja lähdemme sitten metsäteille kävelemään. Olemme kiertäneet myös tätä lyhyttä metsätielenkkiä, mikä on mökin lähellä. Se vain on mielestämme liian lyhyt ja sinne kuuluu autojen houkutteleva kutsuääni. 

Oko on oppinut nauttimaan vedestä. Eilen se lähträsi vedessä ja hiekalla kuin pikkulapsi. Me vaarin kanssa saimme työhulluuden puuskan ja saimmekin eilen paljon suunniteltuja hommia tehdyksi. Kohta lähdemme viemään Okoa Patoniemen tieltä Kirintöjärvelle menevän metsätien varteen "ulkoilemaan" ja juoksentelemaan vapaana kuin taivahan lintu.

Nyt Oko on lakannut öisin haukkumasta joutsenten roikunaa. Se luovutti, kun joutsenet kuitenkin laulavat silloin kun itse haluavat. 

 Tässä on Okon nukkumamatto hehtaarirapulla.

 Välillä se menee nokosille autoon.

 Ja levättyään tulee jatkamaan omia hommiaan, kuten ....

 ... sen arkeologisia kauvauksia laguunin hiekalla.

 Monta syvää kuoppaa se on kaivanut ja löysi ainakin
yhden puukapulan, hah ....

 Välillä se kuononpää hiekassa katselee, mitä
me puuhailemme.

 Ihana kesä on tullut Kitkallekin.

 Eilen Okon piti olla tarkkana kuin porkkana, sillä
monttupumppu ja mattojen pesun näkeminen oli
sille ihan uutta. Varsinkin tuo kovalla paineella tuleva
paksu vesisuihku oli jännä.

Hups, minne ne vaari ja mummo oikein menivät?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti