maanantai 18. maaliskuuta 2013

Okon mummo lankesi

Tässä nyt on asiaa ja asian vierestä juttua. Laitan väliin valokuvia ihan vain elävöittämään tekstiä.

Olimme eilen Okon kanssa ensin aamupäivälenkillä ja sitten iltapäivällä uudelleen. Iltapäivällä lähdimme näyttämään Okolle, kun Action Parkissa autot huristelivat talviajon harjoitusradalla sekä jääkarting-radalla. Eihän me varsinaiselle alueelle menty, vaan katselimme turvallisesti aidan takana. Testiautot (saksalaiset) sekä Action Parkin omat talviajon harjoitusautot huristelivat ohi ja Oko oli niin tohkeissaan kun poikalapsi vain autoista voi olla. Sitten kävelimme moottorikelkan jälkiä ja toista metsätietä, jonka varrella oli - yllätys, yllätys, poroaitaus ja turistilaavuja. Nähtävästi jonkun safariyrittäjän paikka. Huvitti vain, että paikka oli kyllä ihan "korpimaisessa" maisemassa, mutta kuitenkin vain noin 100 metrin päässä nelostieltä. Nähtävästi turistit kuljetetaan "pitemmän kaaren" kautta tuonne laavupaikalle nauttimaan "aidossa erämaassa vietettävää iltaa".



Tuonne Action Parkille menimme Nesteen pihan halki. Piha on hyvin jäinen ja liukas. Mummo lankesi. Ehkä Oko vetäisi hieman napakammin tai sitten minä vain muuten liukastuin ja räpsähdin polvilleni. Ai, ai, kun sattui! Kun siitä sitten tokeennuin, lähdimme jatkamaan matkaa. Polvet tuntuiva kipeiltä ja sanoinkin vaarille, että varmasti on komeat mustelmat molemmissa polvissa. Vasempaan polveen sattui ylämäkeä kävellessä ja Jorma taluttikin Okoa loppumatkan. Kun tulimme kotiin, jonkin ajan päästä alkoi vasenta polvea särkeä aivan tajuttomasti. Jorma olisi lähtenyt viemään minua ensiapuun Ivaloon, mutta en suostunut. Otin ensin yhden Ibumaxin, siitä ei ollut minkäänlaista apua. Polven seutu alkoi turpoamaan ja särky vain yltyi. Otin sitten kaksi Ibumaxia lisää ja etsin Murmanskista ostamaani "ihmevoidetta", jota matkanjohtajamme suositteli hyväksi. Nyt avasin tuubin ja voitelin polvenseutua ja laitoin siihen idealsiteen. Vähitellen kipu lakkasi, mutta polvi pysyi pökkelönä. Nyt polvi on kovasti turvoksissa, mutta suurempaa kipua siinä ei ole. Kävin hieman kävelemässä ulkonakin, tosin kävelysauvojen kanssa. Ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu. Olen voidellut edelleen tuolla ihmesalvalla polven seutua, mutta särkylääkettä ei ole tarvinnut ottaa. 



Oko oli ihan ihmeissään kaatumisestani. Se syöksyi nuolemaan naamaani. Liekö poju ollut mammasta huolissaan yölläkin, koska se herätteli minua normaalia useammin yöllä. Tänään se on ollut niin lutunen, niin lutunen että. Vaistoaakohan se, että mammalla on pipi?

Marjo soitti ennen puolta päivää ja kyseli voimmeko ottaa Haltin. Jorma kävi sitten hakemassa Haltin Hippupuodista, kun minä en uskaltanut lähteä vielä niin pitkälle kävelemään. Halti on siinä mielessä hyvä talutettava, että se ei koskaan vedä, vaan tallustelee hyvin rauhallisesti eteen päin. Haltilla oli vatsa kuralla, oli saanut Tuomolta liian ison luun syödäkseen. Kun tulivat, Jorma kertoi, että Halti oli tehnyt vesiruikut ja että sen takapuoli on tarkistettava. No, minä pesin Haltilta pyllykarvoista "roiskeet" pois. Halti on aivan selvästi hieman pipi. Se on nukkunut koko ajan täällä ollessaan. 



Sää on tänään kurja. Pakkasta ei ole paljoa (taitaa olla nyt alle - 10 astetta), mutta tuuli on aivan hurja. Vaari sanoi, että tuuli oli viedä mennessään ja tiet olivat kovin liukkaat. Nastat on laitettava kenkiin tästä lähtien, sillä en halua tämän vammani toistuvan. 

Olen harjoitellut Oksin kanssa entisiä juttuja tänäänkin, jotta pojalle ei olo tulisi kovin tylsäksi. Lisäksi olemme laittaneet nameja huuhdeltuihin maitopurkkeihin ja munakennoihin, niitä poika repii innoissan. Nyt se ei enää syö pahvia, vaan repii ja etsii namit. 

Yksi huvittava piirre Okossa on. Se pitää tarkasti kiinni omasta huovastaan ja lelumatostaan. Tai oikeammin tuo matto on entinen makuuhuoneen matto (jonka laitoimme Okon lelumatoksi sen jälkeen, kun se alkoi pureskella nukkamattoja). Sen päälle laitamme Okon pyyheliinan, kun poika alkaa pureskella poronluita. Nyt olisin siirtänyt tuon maton eteiseen, jotta Halti olisi voinut nukkua siinä. Mutta poikapa ei anna! Se kiikutti heti eteisestä maton takaisin siihen kohtaan, missä sitä on pidetty eli sohvan viereen lattialle. Haltille piti etsiä toinen matto. Samoin Oko kuljettelee omaa fleesehuopaansa. Sitäkään ei saa toiset viedä, vaan Oko haluaa päättää missä sen paikka on.



Äsken kävin kävellä "linkuttamassa" taluttaen Haltia, veimme sen Marjolle töihin. Jorma talutti Okoa. Ripuli Haltilla on vieläkin, se teki kurakakat mennessä. Ennen lähtöä se oksensi kaksi kertaa eteiseen ja matkalla Hippupuotiin vielä kaksi kertaa. Voi Halti-rassu, sillä taisi olla tosi kurja olo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti