lauantai 2. maaliskuuta 2013

Sitä sun tätä

Ihan ensimmäiseksi toivottelemme koko poppoon voimalla Arcolle onnea! Tyttären Arco täyttää tänään 7 vuotta. 

Rapsutukset ja onnentoivotukset Arcolle
vaarilta, Okolta ja mummolta

Oko on nyt tarkasti sanottuna 5 kuukautta 2 viikkoa 2 päivää vanha vai pitäisikö sanoa nuori. Pentuhan se vielä on, mutta aika isokokoinen. Tai en oikeastaan osaa sanoa, koska tuttavapiirissä ei ole toista bordercolliepentua, joten vertailu on vaikeaa. Tänään punnitsimme pojan ja se on oman kotivaakan mukaan 19,6 kiloa painava. Korkeutta emme vielä ole saaneet mitatuksi, mutta yritetään päivän mittaan uudelleen. 
Tässä tämän päivän potretti:

Oko katselee mielellään oravien ja lintujen touhuja ikkunasta. 
Välillä se vikisee ikään kuin haluaisi mukaan leikkimään,
mutta mitään ryntäilyjä ikkunaa vasten ei ole
ainakaan vielä tapahtunut. Mummoa on mukava
pitää paikoillaan, kun ottaa käden suuhun.

Yhden jutun Oko on oppinut helposti. Nimittäin suukottelun. Kun sanon "anna suukko" ja laitan huulet tötterölle, saan aivan ihanan, hellän muiskun. Jos pyydän uudelleen, saan lipaisun. Ja jos aina vaan jatkan suukkojen kerjäämistä, tulee lopulta oikein kunnon pläjäys! Silloin on parasta lopettaa tai muuten saattaa tulla lävistyksiä huuliin. 

Mitään muita ihmeempiä uusia juttuja ei ole opeteltu. Tassun laittaminen kohteeseen onnistuu, välillä kun into kasvaa, ovat molemmat tassut yhtä aikaa frisbin päällä ja ilme on "huomaatkos, mitä tein". Alkuun opeteltiin tassun kohdistamista A4-kokoisen vihkon päälle, sitten siirryttiin pienempään alustaan eli frisbin kosketukseen. Oko on tehnyt myös kirsun kosketusta kämmeneeni, se olikin ihan simppeli juttu oppia. Olen yrittänyt opettaa sille käskyä "seiso". Se on hakusessa, välillä onnistuu, välillä käydään maate ikään kuin "antaa olla, en minä tuollaista viitsi opetella". Yritän opettaa sitä "istu-seiso" vuorottelulla. 

Katse kysyy "joko sinä lopetit, minullahan
on taas tassu frisbin päällä".

Olen huomannut, että pojasta kehkeytyy nuorukainen. Pienempänä se lenkeillä pissasi kunnon pisut, kun oli tarvis. Nyt kunnollisten pissien välillä tipotellaan merkiksi "reviiriruikkuja". Toinen asia, mistä huomaa nuorukaiseksi tulon on se, ettei takajalkojen välissä enää killu herneet, vaan kunnon kokoiset luumut, toivottavasti eivät kasva kananmunan kokoisiksi, heh .... Mahan alle harvakarvaiselle alueelle (lue pippelin lähialueille) on tuli ihan yks kaks tummanruskeita, pikkurillin kynnen kokoisia, ikään kuin kesakoita aika paljon. Pienempänähän iho oli tuolla ihan vaaleanpunainen. Pläntit eivät mitenkään vaikuta luomilta, ne ovat ihan yhtä sileitä kuin iho, eivätkä ne kutia tai vaivaa mitenkään. Kuitenkin karvat plänteissä ovat valkoisia, vaikka tassuissa tummassa ihon kohdassa kasvaa joko mustia tai ruskeita karvoja. Anturathan Okolla ovat myös kirjavat, ehkä tuo mahan alusta on sitten samaa juttua, mutta ilmeni myöhemmin. Tilannetta kuitenkin seurataan. 

Aikuistumisen huomaa Okossa myös siitä, että nykyisin se kulkee öisin ympäri huushollia vaihtamassa makuupaikkaa. Pienenä se vietti kaikki yöt omassa sängyssään. Tänä aamuna puoli kuuden aikaan Oko pötkötti pitkin pituuttaan olohuoneen sohvalla, eikä edes herännyt kun kävin juomassa vettä. Aamuisin se saattaa hypätä sänkyyn ja houkutella meitä heräämään.  Siitä on myös kivaa tulla auttamaan mummoa vuoteen petaamisessa, kuten kuvasta näkyy:


Petaamisen jälkeen voikin sitten jäädä tuijottamaan
liikennettä pyörätiellä - "tarkkaa hommaa" 
sanoi Santtukin pienenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti