tiistai 23. huhtikuuta 2013

Hellanlettas sentään

Arvatkaas, kello on nyt 0.22 ja missä ovat Oko ja vaari? Pelaamassa palloa Kitkan mökissä. 

Kävin tänään postissa ja sain tietää, että tämän päivän postit oli jo ohjattu Kitkalle. Kotiin tallustellessani ajattelin, että miksi ei mekin voitaisi lähteä jo tänään yötä myöten Kitkalle. Saisimme vesijohdon lämmityskaapelin ja patterit päälle jo yöllä ja aamulla voisimme "muuttaa mökkiin". Vaari suostui ehdotukseen ja niin laitettiin "hyrskyn myrskyn hommat kondikseen" Saariselällä. Minä pesin hellan, jääkaapin, saunan ja pesuhuoneen, vaari imuroi parven ja alakerran, pyyhki pölyt ja pyyhki lattiat sekä pesi vessan. Sillä aikaa kun me siivosimme, astianpesukone teki puhdasta jälkeä astioista. 

Klo 17.45 pääsimme starttaamaan kohti Kitkaa ja täällä olimme klo 23.58. Tulimme yhden pysähdyksen tekniikalla eli vaari käytti Okoa kävelyllä Vuostimossa ja minä keitin sillä aikaa meille kahvit autossa. Nyt on lämmityskaapeli sulattamassa vesijohtoa ja patterit lämmittämässä mökkiä. Sen jälkeen tulin autoon (nukumme tämän yön autossa) virittämän läppärin. Ja tässä sitä istuskellaan ypöyksin (klo 0.31) ja pojat pelaavat edelleen palloa mökissä. 

Oko nukkui koko tulomatkan ja on nyt niin täynnä virtaa, ettei enempää voisi olla. Siitä oli tosi mukavaa tulla mökille, sen häntä heilui vimmatusti ja se nuuhki kaikkia paikkoja mökin sisällä. Muisti varmaankin edellisen pikakäyntimme, kun Rovaniemellä käydessämme poikkesimme tekemässä täällä lumitöitä ja otin marjoja pakastimesta. Silloin Oko sai tutustua ensi kertaa mökin sisäpuolelle. 

Koko tulomatkan satoi vettä ja niin tuntuu tekevän edelleenkin. Auton katolle ropisee vesipisaroita. Paljon on lumi sulanut sitten viime käyntimme, mutta paljon on vielä sulamistakin. Tie mökille oli ihan sula ja se alue, mistä lumityöt edellisellä kerralla teimme. 

Täytynee lähteä hakemaan minun energiset urhomme autoon, sillä vanhaa rouvaa painaa jo uni. Huomenna on paljon tekemistä. Okokin aloittaa huomenna koulutuksen: pitää pysyä tontin aitojen sisäpuolella ym. ym. Kun vain sade lakkaisi .....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti