lauantai 6. huhtikuuta 2013

Niin miestä, niin miestä jotta!

Oko on vielä torkuilla, joten ajattelin laittaa tähän vähän tilannetietoja ja eilen ottamiani kuvia. 

Oko on jo niin miestä, niin miestä, että jalka nousee pissatessa jo ehkä 60 prosenttisesti. Ihan naurattaa, kun joskus jalka nousee niin räväkästi, että koko poika meinaa kellahtaa selälleen. Välillä sitten pissa lipsahtaa tyttöjen tapaan. Toinen miehisyyden merkki on Haltin haisteleminen, onneksi ei vielä hyppää selkään .... Ihan selvästi Oko haluaisi tutkia, mitä Haltin mahan alta löytyy, mutta toistaiseksi Halti on ollut "tiukkana". Eli Okolla ovat hormonit heräämässä hyrräämään.

Yksi huvittava piirre Okossa on se, että sen pää kallistelee puoleta toiselle, kun sille jutellaan. Se kuuntelee hyvin tarkasti mitä sille sanotaan. Ymmärtääköhän se enemmän, mitä yleensä koirien tiedetään ymmärtävän? Onhan todettu, että apinatkin ovat joissakin asioissa ihmisiä paljon älykkäämpiä. Miksi ei siis koirat?

Tänään meillä on siivottu ja kohtapuolin lähdemme Okon kanssa kävelylle ja haemme samalla Haltin mukaamme. Huvitti aamulla, kun Oko laulatti Hello Kittyä ja samalla päästi itsekin "wouuu-uuuu" -laulun. Näinköhän se vielä oppii laulamaan käskystä? Se on niin söpön näköinen kun se wouwottaa, sen suu on jotenkin pyöreänä. Naksuteltiin aamulla kerraten entisiä juttuja. Kohta pitäisi opettaa sille jotain uutta, mutta ulkoilu sotkee hieman asioita, koska kauniit keväiset päivät on otettava tarkkaan. Okokin tykkää olla valtavasti ulkona, välillä se on parvekkeella ja katselee sieltä maailman menoa. Laitettiin parvekkeen portaiden eteen portti, jotta se ei pääse ihan helposti karkuteille. 

Ihmisten ohitukset onnistuvat hienosti, mutta ne autot, ne autot, niitä on jatkuvasti kytättävä. Pitäisi kai olla viikko Rovaniemellä kadun vartta kävelemässä edestakaisin joka päivä niin kauan, kunnes Oko kyllästyy kyttäämiseen. Kun olimme Rovaniemellä ja kävelimme pyörätietä edestakaisin, se lopulta menetti kiinnostuksensa autoihin. Ehkä tuon autojen kyttäämisen saa kesällä kitkettyä pois, kun tarkenee istuskella tien penkalla tuijottelemassa liikennettä. 

Oko on muuten aika iso. Mitattiin sen säkäkorkeus ja saatiin mitaksi 57 cm eli poju on 4 cm yli rotumääritysten. Mutta eipä tuo haittaa, poika on komea kuin Kauniitten ja rohkeitten Rigde, hih!

Ja tässä kuvakavalkaadia eilisiltä lenkeiltä:

 Meistä on ollut nautinto katsoa pieniä taitavia ihmisentaimia,
kun ne laskevat suksilla tai pulkalla mäkeä niin topakasti

 Oko tarkistaa tilannetta Kaunispään päällä

 19. - 20.4. on pulkkarinteessa pulkallalaskemisen MM-kisat

 Mikä ihana ilme meidän mussukallamme! On se niin
suloinen kullanmuru!

 Pulkkamäki lanataan latukoneella. Oko katselee,
minne Halti jäi

 Miljoona, miljoona, miljoona ruusua! Aivan ihania veteen
jäädytettyjä, mutta jo auringon sulattamia ruususia!

 Oko kyttäysasennossa

 Ystävykset: Lady Haldi eli Halti ja nuorukainen Oko

 Aurinko lämmittää niin suloisesti, että silmät luppaavat

Kotiin tultua on heti otettava köllötykset, voi tuota
mussukkaa, tulikohan riekuttua ulkona liian kauan ....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti