perjantai 8. helmikuuta 2013

... hampaat irtoilevat .....

Tänään on ollut taas pakkaspäivä, onneksi ei niin ankara kuin eilen. Olemme kiertäneet Etelärinne II:n aamulla, päivällä postilenkin ja nyt illalla Alakelolammen ympäri. Olemme naksutelleet ja namitelleet sekä lukeneet opaskirjaa naksuttamisesta. 

Tänään Okolta lähti peräti kaksi hammasta. Aamulla lähti alaleuasta leipähammas ja nyt illalla toiselta puolelta alaleukaa myös leipähammas. Oko on antanut ihan mielellään vaarin ottaa hampaat pois, tosin leikin varjolla, ei väkisin. Okosta huomaa aika helposti, milloin joku hammas sitä vaivaa. Se tulee silloin kyhnyttämään viereeni ja tykkää, että sen ikeniä pitäisi kutitella. Se ikään kuin haluaa leikin varjolla kertoa, että joku hammas "hänksättää". Kun olen etsinyt ja paikallistanut heiluvan hampaan, on vaarin vuoro leikkiä hammaslääkäriä. Vain kolme hammasta olen ottanut talteen, pari pikkuhammasta heitimme aikaisemmin pois, mutta eilen irronneen piikkihampaan ja tämänpäiväiset leipähampaat säilytin - ja tietysti kuvasin, hih! 

Tässä eilinen piikkihammas ja tämänpäiväiset leipähampaat.
Kohta pojalla on pelkkiä reikiä ikenissään.


Tämä hammas on aamulla irroitettu leipähammas,
pesin sen oikein huolella.

Harmittaa, että huomiseksi ja koko viikonlopuksi on luvattu kovia pakkasia, noin - 20 astetta. Onneksi olemme kuitenkin menossa kevättä kohti ja toivossa on hyvä elää, että säät lämpenevät ainakin päiväajaksi ja pääsemme nauttimaan pitemmistä lenkeistä - ehkä Okokin oppisi olemaan välittämättä autoista ja kanssakulkijoista. Tämä viikko on ollut aika hiljainen koko Saariselällä, mutta tästä puolin kevät vilkastuu ja minun tekisi mieli karata Kitkalle, mutta Jorma jarruttelee ....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti