lauantai 9. helmikuuta 2013

Naksutinkoulutusta Okolle

En jostain syystä ole onnistunut saamaan tänne enää helposti videoita, joten nyt laitoin pari videota YouTubeen ja tähän alle linkit. Olemme opetelleet jo muutamana päivänä naksutin/palkkio sisäistämistä Okolle. Tänä aamuna otin kosketuskeppinaksuttimen ja kokeilin, miten Oko sen ymmärtää. Ensimmäinen kerta oli hieman haparointia, mutta vähän ajan päästä, kun vaari testasi kosketuskeppinaksutinta, niin Oko hiffasi heti mistä on kysymys. Olemme tänään useamman kerran naksutelleet kosketuskepin päähän. Hupaisaa on, että useimmiten Oko myös nuolaisee kosketuskepin palloa, ei pelkästään kosketa sitä. No, pääasia on, että poika opettelee uusia asioita. Sanotaanhan, että naksuttamalla on paljon helpompi kouluttaa koiranpentua. Olisi vain pitänyt heti pennusta asti opettaa näin, sillä luulen, että ainakin ulkokäyttäytymisessä mennään hyvin, hyvin hitaasti ja hartaasti eteenpäin. Tässä alla olevassa lenkissä on vaarin ottama pieni videonpätkä naksutuksesta ja alemmassa linkissä on tänään lenkiltä tultuamme pihamaalla otettu pieni videonpätkä. Siinä Okolla on suussaan vaarin rukkanen ja samalla se kyttää vaarin potkimaa lumikokkaretta. 

Linkki: Oko naksutinkoulutuksessa
http://www.youtube.com/watch?v=LF-EDy2gkUQ

Linkki: Oko ja rukkanen
http://www.youtube.com/user/e6ai46jo47?feature=watch

Tänään on pakkanen paukutellut parissakymmenessä asteessa, päivällä aurinko paistoi upeasti. Otin muutaman kuvan Suopunkitien varrelta, kun kävimme Okon kanssa lenkillä. Tässä maistiaisia:




Huomiseksikin on luvattu kovaa pakkasta. Se tietää useampia lyhyitä lenkkejä, paljon sisäleikkejä ja naksuttelua. Tänään ei ole hampaita lähtenyt, eikä taida edes heilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti