torstai 22. marraskuuta 2012

Valjaita ja älypelejä


Kirjoitan tähän vielä eilisestä hieman, sillä en muista mainitsinko, että Oko sai eilen nappuloiden joukossa kananmunan. Palstoilla tuntuu olevan epätietoisuutta siitä, saako valkuaista antaa raakana vai ei. Jollain palstalla asiantuntija sanoi, että valkuainen sisältää ainetta, joka hävittää biotiinia, mutta keltuainen vastaavasti sisältää runsaasti biotiinia, joten summa summaarum. Jos haluaa, ettei valkuainen kadota biotiinia, niin silloin kananmuna pitäisi antaa joko hyydytettynä tai keitettynä, koska lämmitettynä tämä aine haihtuu. Niin tai näin, seuraavan kananmunan annan sitten keitettynä ja vasta parin päivän päästä. Ihana poika tuo Oko, sille tuntuu maistuvan kaikki, mitä äiti-mummo kädestään tarjoaa. Klementiini ja porkkanaraaste ovat aivan must-ykkösiä! Eilen illalla Oko antoi kiltisti kammata turkin. Ihan muutaman muutamia karvoja jäi kampaan, pentuvilla ei siis ole vielä vaihtumassa. Eikä ole kiirettäkään! Hyvä vain, jos oppii tykkäämään kampaamisesta ja myöhemmin harjaamisesta.

Eilen illalla tilasin Okolle nuorukaisen valjaat, mallia Y-valjaat, kaksi älypeliä ja ihan oikean koirien petin olohuoneessa pitämistä varten, sillä tuo tyynyhökötys on ruma. No, rumathan nämä vanhat matotkin ovat, mutta nämä lähtevät roskiin, kunhan Okosta tulee sisäsiisti. Oko ei muuten ole kertaakaan pissannut/kakannut mattojen päälle, mikä osoittaa minusta Okolla olevan valtavan suuren älykkyysosamäärän!!!!!!!

Latasin tähän videon Okon tämän aamun leikkihetkestä. Jos tuo video ei näy hyvin, sitä voi katsella minun FB-sivultani, siellä se näytti ainakin toimivan. Oko tykkää paljon kolisevista leluista ja tuossa sillä on leluna vessan roska-astiana toimiva entinen saunan kiulu (josta varsi katkesi). Sen kanssa on tosi kiva leikkiä, sille murista ja sitä pyöritellä. Tätä lelua se ei saa käyttää usein, se on vain harvinaista herkkua (pitää niin kovaa mekkalaa). Toinen kolistettava on sille ostettu metallinen vesikuppi, joka ei Okon mielestä kelpaa muuhun kuin kolisteluleikkeihin, sekään ei ole joka hetken lelu, hih. 

Tänään Oko pääsi ensimmäisen kerran hyppäämään sängyn päälle. Tämä tapahtui oikeastaan ihan vahingossa, se ponnisti omasta pesästään, joka on kymmenkunta senttiä lattian pintaa ylempänä. Houkuttimena oli kuivauskaapista ottamani pyykit, jotka laitoin sängyn päälle lajittelua varten. Siirsin Okon vuoteen hieman kauemmas sängystä. Poika yritti sitten eteisestä oikein vauhdin kanssa päästä sängylle, mutta vielä hyppääminen ei onnistunut, sillä lattia on aika liukas. 

Muuten päivä tähän asti on kulunut entiseen tapaan. Poika nukkuu edelleen kuin enkeli ja on muutenkin niin rakas, niin rakas ... Jorma on lähdössä Rovaniemelle ja sen takia kirjoitan tätä blogiani jo nyt. Huomenna tuskin päivitystä tulee, sillä odottelemme isä-vaaria myöhään illalla kotiin. Minä en raatsi tulla tänne parvelle nettiin, ettei poika jäisi yksin ikävään alakertaan .... Näin se vaan on! Tällä hetkellä Oko poika köllöttelee isä-vaarin kainalossa. 

Saas nähdä, millainen ilta ja huominen päivä meille kahdelle tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti