sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Aurinkoinen päivä

Otin eilen illalla kameralla videonpätkän Okon leikeistä. Jostain syystä en kuitenkaan saa sitä ladattua tänne, vaan aina tulee ilmoitus ettei videon siirtäminen jostain syystä onnistu. Tallensin sen jo eri muotoon, sellaiseen, jota olen aiemmin käyttänyt tänne laitetuissa videoissa, mutta kun ei niin ei. Olisikohan se liian pitkä? No, ehkä tämän päivän kuvista onnistuu parin kuvan laittaminen.

Tänään on ollut mukavan aurinkoinen päivä, kuten kuvasta näkyy. 


Olemme tehneet vakituiset ulkoilulenkit ja Okolla on ollut taas touhua ja tohinaa. Kerran se luiskautti itsensä valjaista pois ja aiheutti pienet sätkyt vaarille ja minulle, mutta saimme sen lopulta taas valjaisiin. Valjaat ovat ehkä hieman löysät, mutta eiköhän poika viikon päästä jo täytä niitä paremmin. Piilosilla olemme olleet lenkeillä, heitelleet lumipalloja ja Oko on riehunut ulkolelunsa kanssa. En tiedä, ymmärtääkö Oko maisemien päälle, mutta kyllä mummon sielu sai taas ravintoa, kun katselin auringon värjäämää maisemaa.



Okon ulkoilulenkin maisemia.

Aamulla vietimme taas tyypilliset rapsuttelut, taputtelut ja kehumiset. Vaari ja Oko tekivät aamulenkin ja sen jälkeen kerrattiin opeteltuja juttuja: paikka, seiso, istu, maahan, odota, tassu-oikea, jne. Hyvin ne täällä sisällä onnistuvat, ulkona ehkä eivät. Ei ole kyllä kokeiltukaan. Sitten keväämmällä. Parin päivän tauon jälkeen harrastimme taas maton pyörittämistä ja älypeliä. Aikaisemmin laitoin namipalat pyyheliinan sisään ja rullasin sen rullalle, nyt poika on jo niin iso, että pyyheliina tuntuu turhan hepposelta ja olen rullannut namipalat makuuhuoneen maton sisälle. Hyvin onnistuu maton suoraksi rullaaminen kuonolla ja samalla namipalojen napsiminen. Älypelissähän Oko alkuun aukoi etutassuilla luukut, mutta sitten oppi nätisti kuonollaan siirtelemään luukut namipalojen päältä pois. Nähtävästi nyt tauko oli sen verran pitkä (tai nälkä), että käytössä olivat kuono ja etutassut. Kaikki luukut saatiin auki ja namit napsittua. 

Okon vatsa on taas kunnossa. Tänään se on saanut myös poronluun ja possunkorvan nappularuokien lisäksi. Pentunappulat loppuvat muutaman päivän sisällä. Olen sekoittanut niitä aikuisen koiran lammas-riisinappuloihin. Nyt ostin kaupasta Hau-Haun kana-riisiä (aikuisille koirille, lihaa vähintään 30 %) sekä Rainbow Juniori-nappuloita (viljaa - ei vehnää - lihaa-kalaa-kasviksia-munaa). Saas nähdä, miten nämä Okolle maistuvat. Harmi, kun täällä ei ole Jahti-Vahti -ruokia. Okolle tätä jälkimmäistä voisi syöttää 8 - 10 dl päivässä ja Hau-Hau -annos on 195 - 240 g päivässä. Ajateltiin sekoittaa niin, että Junioria annetaan 6 dl ja Hau-Hauta 100 g. Katsotaan sitten, miten poika näillä annoksilla pärjää, lihooko vai laihtuu. Sen mukaan muutellaan määriä. Okohan saa lisäksi joka päivä poronluita (mandariinia, omenaa, kurkkua, porkkanaraastetta, mutta näitähän ei lasketa). Eläinlääkäri sanoi, että poronluita voi antaa keitettynä tai raakana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti