tiistai 1. tammikuuta 2013

Hampaat vaihtuvat ja Rukkasrotta on kiva kaveri

Kyllä se niin on, että Okon hampaat alkavat vaihtua. Nyt on ilmestynyt niiden kahden keskimmäisen alahampaiden tyhjään koloon kaksi pienen pientä hampaan alkua. Lisäksi tänään huomasimme, että ylhäältä on yksi pienistä etuhampaista lähtenyt pois - tänään? eilen? - kenpä tietäis sen? Okolla on kutitusongelmaa ja tänään se on saanut jääkaapista kurkkua ja pakasteesta porkkanoita. Ongelmana vain on, että se tahtoo pistellä porkkanat jäisenä vatsaansa per oitis, vaikka jäisten porkkanoiden on tarkoituksena viilentää sen kutisevia ikeniä. Voi pientä rassua!

Jorma käveli aamulla Okon kanssa Suopunkitien lenkin ja minä imuroin, pyyhin lattiat, rapsin matot ja Okon vuoteen. Sitten kävin Tuijun kanssa puhurustamassa luontopolkua Iisakkipäälle. Jorma oli sillä aikaa kiertänyt Okon kanssa Suopunkitien lenkin uudelleen ja illan edellä kävimme vielä kolmannen kerran yhdessä kävelemässä tuon lenkin. Satoi hieman lunta ja Okosta oli niin jännää ottaa kiinni lumihiutaleita katulampun valossa. Hassu poika! Tein Okon repimistä nahkarukkasistani sille ulkolelun eli ompelin repeytyneet kohdat, työnsin toisen rukkasen toisen sisään ja solmimme rukkasen suusta kiinni naruun. Se on Okosta kiva lelu. Sitä on kiva kantaa suussa. Välillä se vetää "rukkasrottaa" narusta perässään, välillä ottaa lyhyestä narusta kiinni ja heiluttelee rukkasta sinne tänne (yrittää kai tappaa sitä) ja välillä vaari heittää sitä eteenpäin ja Oko juoksee vapaana perässä. Sama homma kapulan kanssa. Välillä se kantaa sitä suussaan ja välillä sitä heitetään ja Oko juoksee sen kiinni. Onneksi nyt on ollut mukavan leppoisaa säätä ja olemme voineet olla pojan kanssa ulkona. Tänään sille on kertynyt ainakin 4,5 kilometriä lenkkeilyä + lyhyemmät pissatusreissut. Ulkona ei haittaa yhtään, vaikka ikenet kutisevat, Oko tykkää rämpiä hangessa, välillä siltä ei näy kuin nenä ja välillä häntä.

Eilen illalla Oko avasi ensimmäisen kerran itse ulko-oven. Se on yrittänyt sitä jo aikaisemminkin, mutta eilen se onnistui. Nyt sitä ei enää voi laskea tuulikaappiin ilman vahtia. Väliovea se ei vielä saa auki, vaikka se on yrittänyt sitäkin, sillä väliovi aukeaa sisäänpäin ja kun poika hyppää kädensijaan laskemaan alas, niin ovi pysyy kuitenkin kiinni. Ulko-ovi aukeaa ulospäin ja se on nähtävästi "helppo nakki" avata. 

Huomenna yritän saada Okolle eläinlääkäriajan tehosterokotusta varten. Samalla kysyn siruttamisesta ja passista. EU-passia ei saa, jos koiraa ei ole sirutettu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti