keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Madotusta, kyttäilyä ja sängyllä makailua

Tänään Oko livisti nukkumaan sängyn päälle. Olin parvella ja Jorma Okon kanssa alhaalla. Sitten tuli hiljaista. Jorma hiipi katsomaan, mitä Oko puuhailee. Se oli katsoa tillistellyt Jormaa omasta pesästään. Kun hiljaisuus jatkui, Jorma meni uudelleen katsomaan ja silloin poika olikin pitkin pituuttaan minun sänkyni päällä. Vaari ajatteli, että jos hän on lähtevinään ulos, Oko varmasti tulee pois sängystä ja haluaa tulla mukaan. Toisin kävi. Kun Jorma tuli ulkoa takaisin, Oko ei ollut huomaavinaankaan, vaan köllötteli tyytyväisenä sängylläni. En tiedä, johtuuko tuo sängyn päälle menohalu siitä, kun sänkypeitto on öisin taivuteltu lattialle Okon sängyn eteen ja Oko voi halutessaan tulla "vilvoittelemaan" sänkypeiton päälle öiseen aikaan. Tiedä häntä. Okohan on yleensä ottanut päiväunet joko olohuoneen matolla "vahtien meidän liikkeitämme" tai sohvalla. Täytyy seurata tilannetta. Jorman mielestä on haikeaa käskeä poikaa pois sängyn päältä ja hän antaisi Okon ottaa päiväunet siellä, mutta ei huolisi yöksi poikaa meidän sänkyymme. Toisaalta arveluttaa, koska Oko saattaa hyvinkin haluta nukkua myös öisin sängyssä eikä pesässään lattialla. No, asiaa pitää seurata. Jos poika alkaa tämän tämän maata sängyn päällä ja pyrkiä yöksi sänkyymme, on otettava tiukempi linja.

Laitan tänne kolme tänään otettua kuvaa. Tästä kuvasta näkyy, miten Okolle on kasvamassa ruskea raita takajalkojen polvien yläpuolelle. Pentukarva tässä kohtaa oli ihan mustaa, nyt on alkanut tulla tummempia ruskeita karvoja "raidaksi" molempiin jalkoihin samaan kohtaan. Lisäksi takareisissä ulkopuolella on mustan karvan joukossa valkoisia ja ruskeita karvoja, vaikka niitä ei tästä kuvasta erota. 

Tänään meitä hymyilytti pojan hiipiminen ja kyttäily. Oko tykkää leikkiä pallon ja kumirenkaan kanssa siten, että se menee odottamaan, kun meistä jompi kumpi laittaa renkaan tai pallon pyörimään pitkin eteisen lattiaa. Poika nappaa sen sieltä kiinni ja saattaa jopa tuoda sen meille uudelleen heitettäväksi. Oko menee yleensä eteisen nurkkaan "kyttäämään" ja syöksyy sieltä ottamaan lelun kiinni. Kun se tänään toi lelun Jormalle, se hiipimällä hiipi nurkan taakse kyttäämään, kun vaari laittoi pallon ja renkaan pyörimään. Sieltä se sitten hyökkäsi kimppuun. 

Oko sai tänään madotuslääkkeen, sillä parin viikon päästä se saa tehosterokotuksen, johon on rabies-rokotus yhdistettynä. Yritämme saada sen sirutettua täällä Ivalossa, sillä tarkoitus on hankkia pojalle EU-passi, jotta voimme piipahtaa halutessamme vaikka Ruosin tai Norjan puolella. Venäjällekin EU-passi kai kelpaa, mutta tuskin me sinne koskaan autoillaan kaikki kolme yhdessä. 



Näistä kahdesta kuvasta käy ilmi, miten Oko on jo kasvanut. Vahinko vaan, että keinovalossa otetut kuvat eivät oikein näytä totuutta värityksen suhteen, takajalkojen ruskea raita polven yläpuolella ei juuri erotu kuin "haamuna". Näistä kuitenkin näkyy, miten Okolle on tullut valkeita karvoja mustien karvojen joukkoon pannasta vartaloon päin (valkean kauluksen jatkoksi) sekä etujalkojen taakse haamuraidaksi mustalle alueelle. Oletettavasti valkoiset karvat tulevat vielä paremmin näkyviin, kunhan pentukarva muuttuu. Nyt pentukarva on poissa ehkä vain selkärangan kohdalta. Siinä karva on karheaa, kiiltävää ja paikoitellen kihartuvaa. Nättiä! Näistä kuvista voi myös nähdä nuo ruskeahkot läikät korvien ulkopuolella. Nekin ovat tulleet vasta lähiaikoina, alkuun korvat olivat ulkopuolelta aivan mustat. Jännää nähdä, millainen väritys Okolla on sitten, kun se on aikamies. 

Nyt illan suussa kävi jännä juttu. Okohan on yleensä kerjäämässä kaikilta ihmisiltä rapsuttelua. Jorma lähti Okon kanssa ulos. Siellä oli kaksi japanilaista neitoa etsinyt majapaikkaansa ja tulleet Jormaa kohti. Oko oli alkanut murista ja haukkua näitä neitosia. Tähän mennessä Oko ei ole koskaan haukkunut tai murissut ihmisille. Onkohan se rasisti?

2 kommenttia:

  1. Ei kai se rasisti voi olla-tässä suvussa :D. Sillä on nyt vaan "sellainen" ikä, kannattaa käyttäytyä itse vaan ihan normaalisti eikä olla huomaavinankaan sen pöllöilyjä.

    -Eija-

    VastaaPoista
  2. Totta puhut, jännityksellä odotan nuorenparin tänne tuloa, mitä Oko tekee. Huomaa aivan selvästi, että se kaipaa lapsia. Jos televisiosta tulee lasten ääniä, se juoksee heti katsomaan. Samoin se katselee piirrettyjä päätä kallistellen puolelle ja toiselle. Nähtävästi siellä puhuttu ääni on jotenkin lasten ääntä muistuttavaa.

    VastaaPoista