lauantai 8. joulukuuta 2012

Nenät vastakkain

Tänään päivämme on ollut aika lailla tavanomainen. Kävimme vähän pitemmällä lenkillä, mutta silti Okon jalkoja paleli, kun ei se suostu pitämään töppösiä. Pakkasta ei tosin ollut kuin - 8 - 9 astetta. Yritettiin opettaa Okoa kulkemaan vetämättä, ei tuo kovin kauheasti kiskonutkaan. Kun hihna tiukkaantui ja pysähdyttiin, Oko laittoi pyllynsä maahan ja jäi odottamaan koska lähdemme liikkeelle. Ei tullut luoksemme eikä edes ottanut katsekontaktia, katseli vain muina miehinä ympärilleen. Kun kävin Okon kanssa myöhemmin ulkona ja käveltiin pätkä pyörätietä, poika kantoi hihnaansa ja oli "niin työssä, niin työssä". Päiväunet Oko otti vaarin kanssa lattialla nenät vastakkain, molemmat tuhisivat niin tuiki tyytyväisinä. Toiset unet se köllötteli sohvalla. 

Tein tänään meille ruuaksi sienimunakasta, perunamuusia, paistettuja porkkanasiivuja ja salaattia. Nyt annoin sille nappuloiden lisäksi iltaruoaksi raa'an kananmunan, lusikallisen perunamuusia, vähän paistettuja porkkanasiivuja sekä turvotettuja nappuloita, jälkiruokana vähän piimää. Kaikki ruoka maistui. Salaatistahan Oko tykkää, samoin porkkanaraasteesta. On se tosi upeaa, että Oko ei ole kranttu ruualle! 

Äsken meitä huvitti, kun televisiosta tuli Chisun Shabotash-kappale. Oko kuunteli sitä pää kallellaan, ehkä se opetteli säveltä tai sanoja ... Sen kunniaksi laitan tähän linkin tuohon kappaleeseen, on se minustakin ihan jännä. www.youtube.com/watch?v=jOsW6BHzrD8

Meillä on nyt kirjastosta lainassa Bordercollie-kirja sekä kirja Leikitellen koiran kanssa. Ensimmäisessä kerrotaan rodusta, sen hoidosta yms., jälkimmäisessä opetetaan erilaisia leikkejä, aivotyöskentelyä yms. Ihan mukava kirja, sieltä saa paljon vinkkejä Okon kanssa touhuamiseen. 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun se on niin kaikkiruokainen. Voisi olla toisinkin. Ehkä se ei uskalla töppösissä kulkea ulkona, kun ei saa kunnon jalansijaa. Ehkä Oko uskoo liukastuvansa...

    VastaaPoista
  2. Niin, saamme olla kiitollisia, koska olen lukenut paljon koirakeskustelusivustoilta, miten monella koiralla on ongelmia ruokinnassa, joko allergioita tai sitten vain koira ei halua syödä.

    VastaaPoista