lauantai 22. joulukuuta 2012

Puuro ei käy, velli ei käy .....

Tästä päivästä tulikin kummajainen ja muistui mieleen entinen emäntä, joka sanoi miehelleen: "Puuro ei käy, velli ei käy, vaan viina kyllä käy!"
Isäntä kun oli valitellut vatsanpolttojaan, eikä mikään ruoka kelvannut, mutta annas kun käsi osui viinapulloon, niin viina kyllä kelpasi. 

Jaahas, tämä oli aasinsilta tähän päivään. Tänään oli ensimmäinen päivä, kun Oko nirsoili ruuan kanssa. Tähän asti se on aina hyppinyt innoissaan ja odottanut ruokaansa kuin kuuta nousemaan. Ja syönyt sen niin ahmimalla, että aina on tullut hikka. Aamulla köllöteltiin aina puoli kahdeksaan ja sitten poika kävi vaarin kanssa aamupissalla. Sillä aikaa minä laitoin ruuan Okon kuppiin. Yleensä se käy kiinni kuin sika limppuun, mutta tänä aamuna se aprikoi syökö vai ei. Lopulta kuitenkin kelpasi. Tarjolla oli porkkanaraastetta ja nappuloita, tosin porkkanaraaste oli nappuloiden alla, kun se yleensä on siinä päällä. Päivällä ruoka kelpasi ihan normaalisti. Nyt iltapäivällä taas vain nuuhkaistiin ja lähdettiin pois. Nostimme ruokakupin pois ja noin tunnin päästä taas ruoka maittoi. Illalla sama juttu. Poika norkoili pöydästä joulutorttuja, eikä oma ruoka ollut ollenkaan maittavaa sen mielestä. Luulimme jo, että se on kipeä, mutta muuten se on ollut ihan oma iloinen itsensä, tosin nukkunut parit pitemmänpuoleiset päiväunet. Mietimme mitä nameja olemme sille syöttäneet. Todettiin, että on se "välipaloja" saanut, kaksi kertaa se pelasi älypeliä ja sai sieltä nakinpaloja, kerran kiersi pyyheliinarullan auki napsien sieltä herkut, sai vaarilta possunkorvan sillä aikaa kun olin Tuijun kanssa postireissulla, ym. ym. Joten nähtävästi sen vain ei ollut nälkä. Tai sitten meidän syömisemme ovat sen mielestä paljon parempia kuin liotetut nappulat ja porkkanaraaste!

Nyt illalla pelasin sen kanssa palloa. Minusta oli hauskaa, kun se toisinaan malttaa pelata palloa niin, että kuljettaa sitä etukäpälillään tökkien lattiaa myöten. Pallopelissä on myös kiva kytätä nurkan takana, kun heitän palloa ja sitten hyökätä sen kimppuun. Aika usein se saa pallon pompusta kiinni. 

Tänään herra on ilmoittanut vinkumisen ja ulvomisen tapaisella äänellä haluavansa ulos. Olemme olleet hieman ymmällämme, mistä moinen käyttäytyminen johtuu, kun aina ei kuitenkaan tule pissaa tai kakkaa. Ajattelimme jo sellaistakin vaihtoehtoa, että jossain lähistöllä olisi juoksuinen narttu. Kuitenkaan, kun ulos menemme, se ei lähde nuuskimaan mitään. Taitaa poika vaan kujeilla kanssamme. Tai sitten se on pitemmän lenkin kipeä. Pakkanen on kuitenkin pyörinyt parissakymmenessä asteessa ja tuuli on melkoinen, joten emme ole lähteneet pidemmälle lenkille, tässä lähialueella vain käyneet. Okohan on vielä aivan karvaton sieltä strategisesta paikasta, joten saattaa "ruisku" paleltua tällaisessa viimassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti