perjantai 7. joulukuuta 2012

Oko 12 viikkoa

Oko-poika täytti tänään 12 viikkoa, tässä tämän päivän potretit:

Tämä on virallinen 12 viikon potretti!

Tämä on namipyyntö! Toinen korva on jo niin topakka,
mutta toinen vielä vauvan velttokorva

Tässä jo ollaan helpottuneina, kun ei tarvitse poseerata

Niin, pikkupoika vanheni tänään taas uudella viikolla, eli 12 viikkoa on Okolla elämää takana, viikon päästä tulee 3 kuukautta täyteen. Poika on jo "melkein" sisäsiisti. Eilinen oli 0-päivä, tänään aamupäivällä kävi vahinko. Ulkona oli niin paljon porukkaa, joita piti tuijotella ja toivoa, että mahdollisimman moni tulisi rapsuttelemaan. Siitä oli seurauksena, että pissat tulivat ulos, mutta kakka, joka olisi vaatinut keskittymistä, ei enää ulos tullutkaan, vaan sisälle. Nurkkaan lattialle, hmm.... sillä vaari korjasi jo eilen paperit pois. Oko kun tuppaa repimään sanomalehdet ja jätystää suussaan paperipalloja. Onneksi Okon kakka on sopivan kiinteää, joten se on helppo korjata pois ja pyyhkäistä lattia. Pissat on tänäänkin tehty kaikki ulos ja jopa kerran on ilmoitettu oven edessä isolla äänellä, että nyt on pissahätä!

Eilen illalla kohtasimme sen ongelman, mihin olemme osanneet varautua. Oko olisi halunnut nukkumaan käydessä sänkyyn. Kun minä olin vielä hammaspyykillä, kuulin, kuinka Jorma neuvotteli Okon kanssa sänkyyn pääsystä. Oko hävisi neuvottelut. Kun minä tulin makuuhuoneeseen ja kävin vuoteeseen, tuli samanlaiset neuvottelut. Oko antoi periksi, mutta aivan selvästi osoitti mieltään. Se meni vaatekaapin ja oman pesänsä väliin ja otti tosi surkean ilmeen. Siinä se tuijotti minua ja toivoi, että olisin kutsunut sen kainaloon. En kutsunut, mutta sain sen kuitenkin houkuteltua oman puseroni avulla pesäänsä. Luulen, että Okon pesäsänkyyn täytyy laittaa pari tyynyä pienentämään sitä, sillä Oko tykkää nukahtaa johonkin pieneen tilaan, vaikka nukahdettuaan se oikoo itsensä ihan potsojolleen ja makaa "mätipuoli" ylöspäin pitkiä aikoja. 

Tänään on leikitty monenlaisia leikkejä ja kertailtu käskyjä. Okolla ja vaarilla on kiva leikki. Jorma kääntää Okon lattialla selälleen ja sanoo "sinulla on rinta kuin ryövärillä", pojalla häntä vispaa, se kiemurtelee ja sitten jää tuijottamaan vaaria, jotta hän taas rapsuttaisi ja sanoisi "sinulla on rinta kuin ryövärillä", tätä Oko jaksaisi vaikka kuinka kauan. Pakkasta oli aamulla - 22 astetta ja nytkin vielä noin -15 astetta, joten kovin pitkiä aikoja emme ole ulkona voineet viettää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti