perjantai 14. joulukuuta 2012

Oko-poika 3 kk

Oko-poika täytti tänään 3 kuukautta ja painoi meidän vaakamme mukaan 10,2 kg (ihan liian paljon?). Lahjaksi se sai naudannahkaisen luun, jota se on innolla järsimässä näissä kuvissa. Laitan nyt oikein paljon kuvia "juhlan kunniaksi":













Oko 3 kk

Kirjoitan tekstiä nyt normaalia aikaisemmin, koska aiomme käyttää pojan hieman normaalia pissareissua pitemmällä iltalenkillä klo 18 jälkeen. Tänään Oko on harjoitellut vaarin kanssa entisiä juttuja ja kaikki olivat onnistuneet tosi hyvin. Uutena asiana eilen illalla sovimme otettavaksi "paikalla"-käskyn. Tämä poikkeaa "odota"-käskystä siinä, että annamme pojalle jomman kumman hanskan tms., sitten käskemme Okon istumaan ja maate. Sitten sanomme paikalla ja käännämme sille selän ja kävelemme muutaman metrin poispäin, käännymme ja tulemme takaisin Okon luokse. Jos se ei ole lähtenyt perään, se palkataan ja kehutaan maasta taivaaseen. Eilen Oko lähti perääni kerran opetustilanteessa, mutta tänään Jorma näytti minulle (olin silloin lumitöissä, kun Jorma oli tätä käynyt Okon kanssa läpi) miten hienosti poika jää paikalle odottamaan, että namipalan antaja palaa sen luokse. Tämä paikalla-harjoittelu on meistä tarpeellinen, jos esim. käymme katsomassa verkot ja Okon olisi odotettava rannalla rinkkojen luona sen aikaa. 

Oikeastaan ihmettelen, miten nopeasti tuo Oko oppii. Toisaalta epäilen suuresti, että Oko on niin perso namipaloille, että se tekee jutut saadakseen namipalan. En tiedä, toimiiko se enää kesällä yhtä hienosti, jos sitä ei palkita ja olemme metsässä.

Tänään oli sen verran kylmää ja kova tuuli, että emme lähteneet kaikki kolme postilenkille. Oko ja minä otimme kunnon päivätorkut lattialla fleesehuovan alla sillä aikaa, kun vaari oli poissa. Oli tosi "makeaa",  suorastaan syntisen ihanaa nukkua suloinen hauvavauva kainalossa. Lähes 1,5 tuntia siinä köllötettiin, joten illalla on odotettavissa Kaamoksen Kauhu -leikkejä, tarmoa on kuin pienessä kylässä. 

Tänään on ollut muuten hieman normaalista poikkeava päivä. Okolta pääsi aamulla kahdet pisut lattialle. Tämä on tosi harvinaista, mutta emme voi syyttää kuin itseämme. Koska Oko ei tee yöllä mitään tarpeitaan, vaan nukkuu noin klo 22 - 07, sitä pitäisi käyttää aamuisin tuhkatiheään pissalla varsinkin silloin, jos ulkona ei raatsi sitä kävelyttää kylmyyden takia niin että se voisi pissata useampaan kertaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti