keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Piilosta ja lenkkeilyä

Tänään kerrattiin opittuja asioita. Nyt on Okolle mennyt "jakeluun" molemmille sivuille tuleminen ja istahtaminen jalan viereen. Tietysti palkan kanssa. Palkan kanssa näitä asioita vielä suurimmaksi osaksi tehdään. Jotkut käskyt onnistuvat palkkauksettakin, kuten "alas" tai "ei". Olemme ottaneet alas-käskyn käyttöön silloin, kun poika hyppää makuuhuoneen sängylle tai nousee katsomaan, mitä pöydillä on. Ei-käsky on taas voimassa silloin, kun Oko alkaa pureksia paikkoja (pöydänjalkoja, jalkalistoja, takkapuita tms.) tai käsiä ja sekin on jo aika hyvin sisäistetty, ei ole juurikaan tarvinnut valkopippuritahnaa käyttää. Irti-käsky taitaa olla kaikkein vaikein tai sitten Oko kuulee sen vain valikoidusti. 

Tänään leikimme piilosta. Tässä meidän huushollissamme ei kovin paljon piilopaikkoja ole, mutta voi sitä riemua, kun Oko löysi jomman kumman piilosta ja sai namipalan. Hauskaa oli Okolla ja niin oli meilläkin. Yhden asian olen huomannut itsessäni tämän koiranpennun tultua elämäämme. Minä en aikaisemmin kunnolla pystynyt istumaan jalkojeni päällä, polvilihakset ja ehkä reisilihaksetkin kiristivät. Nyt onnistuu jo vallan mainiosti. Ja ihan Okon ansiosta, sen kanssa kun tulee touhuttua lattialla iso osa päivästä. 

Nyt on pojasta alkanut lähteä hieman enemmän pentukarvaa. Tietää sitä, että imuroitava on useammin kuin ennen. Imuroitaessa Oko ei ollut moksiskaan, korkeintaan haluaa touhuta mukana. Sen sijaan lattian pyyhkimisestä ei tule mitään, jos poikaa ei laita portin taakse. Siellä se sitten topakasti ilmoittaa, että "on tää niin väärin, niin väärin" kun ei pääse rättiä kiskomaan. 

Tänään kävelimme sittenkin Suopunkitien lenkin (noin 1 km). Ihan mukavasti Oko jaksoi kävellä. Ja nätisti käveli reilun puolet matkasta, sitten alkoi leikkiä hihnalla Kaamoksen Kauhua. Hamusi hihnaa suuhunsa, murisi ja "tappoi", mutta häntä heilui kuin vispilä. Sen päälle Oko nukkui reilun tunnin yhtä mittaa syvää ja tervettä lapsen unta. Taisi lenkki kuitenkin uuvuttaa ....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti