lauantai 29. joulukuuta 2012

Onkohan hampaiden vaihtuminen alkanut

Tänään laitoin sormeni Okon suuhun kulmahampaiden väliin ja tila tuntui hieman erilaiselta. Kurkistin sen suuhun ja minusta tuntuu, kuin siltä olisi kaksi pientä etuhammasta alaleuasta lähtenyt pois. Vai kuvittelenko? Onhan sen pää ja leuat kasvaneet ja sitä myötä hampaat harventuneet (tiedä tuota), joten saattaa olla "luonnollinen lovi" kyseessä. Toivon kyllä sydämestäni tämän hampaidenvaihtuvuusepisodin alkavan pian ja käyvän hetkessä läpi. Terävät ovat pojan kulmahampaat ja saan niistä "rakkauden rokotuksia". Tällä hetkellä on ranteissani viisi rupea parantumassa. Ei Oko aina pure ja kyllä se osaa säännöstellä ihan selvästi puremisvoimaa, mutta kun se oikein innostuu leikkimään, niin silloin "sääli on sairautta" sen mielestä. 

Oko on myös sitä mieltä, että se ruoka mitä me syödään, onkin paljon parempaa kuin nappulat, mistä sen pitäsi kaikki ravinteensa ja hivenaineensa saada. No, tänään se sai broilerin leikettä, raejuustoa, paistettuja porkkanasiivuja ja nappuloita iltaruuaksi. Nappulat jäivät viimeksi syötäväksi ..... Porkkanaa olen antanut joka päivä, välillä hienona raasteena, välillä paistettuina ohuina siivuina ja välillä annan porkkananpalan järsittäväksi. Okosta voisi tulla vaikka barfaaja mieltymystensä tähden, sehän tykkää kiinankaalista, porkkanasta, lantusta, omenasta, banaanista, mandariinista, paprikasta, tomaatista ja kurkusta eli kaikki tuoreruoka maistuu. Muistan, miten meidän aikaisempi koira (Nökö) tykkäsi greipistä. Kun se haistoi greipin, siltä alkoi kuola valua suupielistä ja se halusi ehdottomasti syödä greippiä. Onneksi Oko ei ainakaan vielä ole näyttänyt kuolaamisen merkkejä. 

Okolla ei ole aamuisin enää kovin kiire pissalle eikä sillä ole enää niin nälkä aamuisin kuin pienempänä. Olemme miettineet, pitäisikö sen ruokintakertoja vähentää ja antaa vain 3 kertaa päivässä ruokaa. Joka tapauksessa on tarkkaan seurattava, että "vyötärö" on olemassa ja kylkiluut tuntuvat. Aikamoiset kasvupatit sillä on vielä etukäpälissä, mutta eiköhän ne häviä, kun poika kasvaa "omaan" korkeuteensa. 

On mielenkiintoista nähdä, millainen väritys pojalle loppujen lopuksi tulee. Nyt sen päälaella aluskarva on muuttunut vaaleanruskeaksi. Korviinhan sille tuli myös ulkopuolelle vaaleanruskeat pläntit, joita sillä ei vielä vauvana ollut. Toinen korva on myös ajoittain "ryhdissä", sitten se taas vähän löpsähtää. Luulen, että Oko saa isä-Fredyn korvat eli korvat jäävät puolipystyiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti